Selskapsmeny

Å holde folk med god mat er en stor jobb og vertinnen selv er ansvarlig for kokingen i storkjøkkenet på gården. OL på Lillehammer var startskuddet for dagens reiselivsvirksomhet på gården. Vertinnen har blitt lært opp av dyktige kokekoner som var vant med store gjestebud. Husstells tradisjonene er solide og lange på Hoel og kunnskapen går i arv.

Tilnærmingen har alltid vært at man tar det man har og alt skal lages fra bunnen av. Gården er selvforsynt med kylling, delikatessepoteter, bygg, kirsebær, nordiske frukter, lindehonning, svarthyll og urter.
Fra nabogårdene hentes det eplejuice, solbær, kalkun og hjort. Innlandsfisk, elg, rømme og grønnsaker kjøpes fra lokale leverandører i Mjøsregionen. Fra vertinnens hjembygd Snåsa kommer urfé, reinsdyrkjøtt og multer.

Sett sammen din egen meny til lunsj eller middag fra vårt utvalg.
Andre retter kan være tilgjengelig ved forespørsel.
Det tas forbehold vedrørende sesong og tilgang på råvarer.

Velkomstdrink

Bisp
På Hedmarken har det vært tradisjon for å servere varme drikker i gjestebud og på ball. Bisp er en «punsjebolle» laget på bærvin, brennevin og krydder og serveres lun.

Dronningpunsj
En tradisjonsrik punsj etter oppskrift fra Henriette Schønberg Erken. Lages med sitrus, hvitvin og litt Madeira. Serveres kald.

Musserende vin
Vi serverer musserende vin, gjerne tilsmakt litt bjørkesirup eller akevitt.

Kanapéer

Lefserullade
Lefse fylt med Snøfrisk, dill og akevittgravet ørret.

Kyllingleverpatê
Serveres på ristet brød med Braastads eplemarmelade.

Kaldrøkt ørret
Serveres med vaktelegg og urterømme.

St.Kristinaskinke
Vokst opp på Nes og serveres med pepperrotrømme.

Blåskimmelost «Blå Selbu»
Serveres med solbærpurè og toast.

Forretter

St.Kristinaskinke
En vårlig rett som kan serveres hele året.
Serveres med dampede grønne asparges og St. Kristina skinke fra Tynset og Hallandes saus.

«Mjøssymfoni»
Akevittgravet ørret, gravet Lågåsild og hjemmelaget løyrom.
Serveres med søt sennepssaus og nybakt brød.

«Ørretpalett»
Kaldrøkt ørret, ørretmousse og syltet ørret.
Serveres med syrlige agurker, pepperrotrømme og hjemmebakt «OL-brød».

«Gravet ørret i lunt farvann»
Denne retten ble utviklet til OL på Lillehammer.
Hjemmelaget fiskesuppe av innlandsfisk servert med gravet ørret, rotgrønnsaker og dillrømme.

Sprøstekt Lågåsild
En lokal liten laksefisk som går opp i Lågen for å gyte hver høst.
Serveres med agurksalat og kremete poteter.

Røkt ørret
Ørretfilet fra røkeriet til Knutstad & Hoen på Hamar.
Serveres med lokalproduserte vaktelegg, frisk salat og pepperrotrømme.

Kyllingleverpaté
Hjemmelaget patê med lever fra gårdens kylling.
Serveres med ristet brød og kompott av tørkede frukter og eplesirup.

Smørstekt kyllinglever
Kyllinglever ristes i pannen og flamberes med akevitt.
Serveres med salat, ristede valnøtter og solbærdressing.

Varmrøkt kalkunfilet
Kalkun fra Nes røkt på Hamar.
Serveres med Schønberg Erkens eple- og sellerisalat med pepperrotrømme.

Pannestekt duebryst
Rosastekte duebryst fra åkrene på Nes.
Serveres med eple- og byggrynssalat og bjørkesirup.

Akevittgravet viltkjøtt
Reinsdyr fra Snåsa, elg eller hjort fra bygda, graves med Løiten akevitt.
Serveres med syltet sopp og økologisk pultostrømme.

Hjortepatè
Hjemmelaget patè av lokalt hjortekjøtt.
Serveres med syltede grønnsaker og ripsgele.

«Resa» rådyr
Saltet og langstekt rådyr.
Serveres med tyttebærrømme og Østerdalsflatbrød.

Supper

Alle supper serveres med brød og flatbrød.

Grønn suppe ala Schønberg Erken
Henriette Schønberg Erken laget grønn suppe av spinat, karvekål, grønnkål, nesle, kjørvel og syreblader.
Serveres med kokte vaktelegg.

Jordskokksuppe
En lett kremet purèsuppe av jordskokker dyrket på Stange.
Serveres med røkt ørret og smørstekte brødkrutonger.

Kremet skogssoppsuppe
En klassiker fra gamle kokebøker laget på ulike typer skogsopp, kyllingkraft og en skvett akevitt.

Gårdens kyllingsuppe
En klar suppe kokt på kylling fra gården.
Serveres med strimlede grønnsaker og kokte byggryn.

Mellomretter

Ostetallerken
Blå Selbu, Reinheim og chevre fra Bryn i Trysil serveres med nøttebrød og Lindehonning fra alléen på gården.

Granitè
En frossen forfriskelse midt i måltidet laget på sesongens smaker.
Rabarbra, jordbær, hyllebær, eple, plomme og multe er smaker vi har i bygda og på gården.

Hovedretter

Alle hovedrettene serveres med sesongens grønnsaker og rotgrønnsaker.
Hoel Gård dyrker selv de velsmakende små delikatessepotetene Folva som serveres til.

Urtemarinert ørret
Serveres med smørsaus med løyrom og syrlige dillagurker.

Dampet ishavsrøye
Serveres med solbærsmørsaus og jordskokkchips.

Ovnsbakt gårdskylling
Saftige kyllingbryst stekt varsomt med skinnet på.
Serveres med byggryn og kremet løpstikkesaus.

Andebryst fra Vestfold
Serveres med kirsebærsaus og sprøstekt persillerot.

Marinert lammefilet
Norsk lam marinert med rosmarin, hvitløk og timian.
Serveres med kraftig urtesjy og hagens myntgele.

Kalvefilet rullet i salvie
Kalv har tradisjonelt vært mye brukt i selskapelighetene på Hedmarken.
Serveres med kremet soppsaus og tyttebærchutney.

Norsk urfè ku fra Snåsa
Eksklusivt og smaksrikt kjøtt fra de gamle norske melkeferasene.
Serveres med timiansjy og kantarellsmør.

Reinsdyrfilet fra Snåsa
Fra vertinnens hjemsted kommer nydelig reinsdyrkjøtt.
Serveres med blåbærsaus og pærechutney.

Rosastekt hjort
Hjort fra Nes.
Serveres med ripssaus og syltet rødløk.

Surstek av elg
En tradisjonell grytestek som har vært festmat på mange gårder i Hedmark. Mørnes i kulturmelk og langstekes.
Serveres med rømmesjy og tyttebærsyltetøy.

Langstekt elg
Rosastekt elg fra Nes.
Serveres med rognebærgele og brunost- og akevittsaus.

Desserter

Mandelpudding
Norsk variant av Panna cotta.
Serveres med marinerte hagebær og rød bærsaus med akevitt.

Ekte karamellpudding
Serveres med karamellsaus og cognackrem.

«En Himmeriks munnfull»
Schønberg Erkens ærverdige sherryfromasj med marinerte rosiner og sjokolade.
Serveres med rød bærsaus.

Multekake
Hjemmelaget fromasjkake serveres med multesaus og multer fra vertinnens hjembygd Snåsa.

Hjemmelaget isparfait
Tilsmakt med Sherry og anrettet på nøttebunn.
Servert med gårdens kirsebær.

Krokanis
Is ala Schønberg Erken servert med karamellkaker.

Solbærisparfait
Is laget på naboens solbær.
Serveres med tørkede epler på en potet- og mandelbunn.

Sjokoladepavlova
Stekt marengskake laget på naboens egg.
Serveres med kirsebærkrem, hagebær og hjemmelaget vanliljesaus.

«Tilslørte Hoels-piker»
Marmelade av sesongens bær og frukter servert lagvis med kavring og pisket krem tilsmakt hyllebærsirup.

Bærsymfoni
Syltede, rørte og ferske bær plukket på Nes og Helgøya.
Serveres med sabayonnesaus laget på naboens egg.

Varm sjokoladekake
Små sjokoladekaker som er bløte i midten.
Serveres med akevittis og nabo Mølstad’s solbærpurè.

Til kaffen

Makroner ala Hanna Winsnes

Nattmat

Lefse med medisterkake
En lokal tradisjon på Hedmarken.

Liten spekematbuffet
Lokal St. Kristina skinke, fenalår og salami serveres med Østerdalsflatbrød og smør.

Trøndersodd med skjenning
Vertinnens spesialitet fra hjemtraktene.

Kremet sellerirotsuppe med kjøttboller
Purèsuppe laget på lokalprodusert sellerirot serveres med hjemmelagde kjøttboller.